Men jag ska va duktig och ta mig tid till mat.. frukost iaf...

2012-05-25 ♥ 09:12:44

iii jag längtar hem. Ligger så mkt bättre till tidsmässigt med min hannah Montana tårta.. bara roligaste grejerna kvar. Jag vill va hemma NU.. Lär ta säkert tio minuter tills jag är hemma.. jag kan stå ut med det :P

Men hjälp.. jag är ju typ 80 år!!

2012-05-21 ♥ 00:10:00

Insåg nu att jag blivit precis som min väldigt religiösa mormor.
Hon fick efter många år en radio i födelsedagspresent så hon kunde lyssna på gudtjänster och nyheter via p1 eller p2. Hon hade aldrig kommit på tanken att köpa den till sig själv. Innan radion gjorde entré hos mormor och morfar va det enda elektriska dom hade lapor och telefoner. Aa... och typ elvispar, en ugn, frys, kyl och såna grejer.. hmm.. :p

Kanske därför jag inte har problem med tystnad, vi va hos mormor 1-3 veckor om året (hon bor i göteborg) och det va så tyst i hennes hus så man hörde tystnaden.

Om jag blundar nu kan jag känna känslan av att ligga i den fruktansvärt obekväma soffan, (som dock är skön om man sitter i den) känna hur det luktar i hennes hus och höra det exakta ljudet av hur väggklockan tikar...



Ett annat tecken på ålderdom:
När jag väl är ledig en fredags/lördagskväll tillbringar jag den i tvättstugan eller städar. Va dock ute förra fredagen :)


Tecken på ungdom (eller dumhet):
Jag lägger mig efter tolv när jag ska gå upp vid sex


Jag behöver inte musik! Att lyssna på musik intresserar mig inte längre.. Känner mig lite onormal...

2012-05-20 ♥ 23:01:18

Roar mig just nu med att kolla på Leila bakar. Bytte mitt spotify-konto mot ett tv4play-konto ;) Jag älskade musik förr, gjorde ett tappert försök med spotify i vintras och jag använde spotify flitigt i ca 1-2 månader men typ inget sen dess. Jag är och har helt enkelt inte varit intresserad av musik senaste 1-2 åren på det sättet som jag va förr.

Det är ju tydligen någon sån där självklarhet att man har musik på hemma, typ när man städar, bakar, laga mat och alltid när man sitter vid datorn. Men jag lyssnar fan aldrig på musik hemma.. aldrig.. inte ens enstaka undantagsfall.. på riktigt aldrig!! Ja jo om jag har fest och middagsbjudningar och sånt då såklart, har ju det så ofta nu för tiden menar jag :p

I min bil? P3 eller tyst! JA på riktigt... tyst!
Kan lätt köra ett helt pass utan att ha radion på överhuvudtaget.

Sverigesradio har en app med ett podarkiv med alla dokumentärer som sänts i p1,2,3,4 och även tex ligga med p3, humorhimlen osv. Nu tillhör ju FAKTISKT inget av dom programmen dom jag lyssnar på men så ni förstår vad jag menar liksom!!



Det är tydligen viktigt att ha en bra rubrik...

2012-05-19 ♥ 22:49:31

Som om jag blir förvånad.

Att hitta bra information om hur man på bästa sätt blir konditor är inte lätt. Ringt runt lite och hade ytterligare några samtal planerade nu i veckan.

Nu behövs inte det........

Blev inkallad lite tidigare till jobbet idag pga en körning från Trummenäs golfklubb till Lisas sjökrog. Killen jag hämtar är i min ålder och vi börjar prata om allt möjligt. Detta va hans första taxiresa i Karlskrona och det lede ju vidare in på frågan, vad fan gör du här? Jo han jobbar som kock på golfklubben samt på Lisas sjökrog, dit han nu blivit akut inringd.

Jaaaasååå kock minsan...

Så jag säger sen för att leda diskussionen i rätt riktning.. dvs min... ;) "Jag flyttar från Karlskrona till Stockholm pga jobb, men där ser man, det omvända fungerar alltså det också" självklar respons från honom blir "och vad ska du göra i Stockholm?" Så jag berättar ju självklart att jag vill på något sätt utbilda mig till konditor..
Det tyckte han va väldigt intressant eftersom han själv la matlagningen åt sidan ett tag för att istället satsa på konditori. Han gick vägen som lärling och det är enligt honom vägen man ska gå. Han har varit i kontakt med känt folk inom bageri/konditori (dvs han nämnde massa namn han tog för givet att jag kände igen.. hehe) han har varit lärling åt någon på restaurangakademin m.m han va alltså väldigt välorienterad inom området.

Skulle ju vilja påstå att jag är sjukt nöjd med den taxiresan!! Fått svar på mina frågor och fått endel tips :)

Jag ska nog kunna samla på mig bra mkt mer, inte första gången senaste veckorna jag har detta som samtalsämne eftersom en av standard-diskussionerna ofta leder in på "Men jag flyttar till Stockholm i Augusti" folk är väldigt nyfikna och frågvisa så dags att utnyttja det lite...

Början på min flytt... En sammanfattning, lite kortfattat sådär ;)

2012-05-16 ♥ 12:36:36

Ett steg som att flytta från sin hemstad till en annan känns för mig väldigt stort och det är det ju. Hela livet förändras på alla plan.

Så nu finns det helt plötsligt massa att blogga om, livet har stått ganska stilla senaste året och där av eko i bloggen. Skulle vilja skylla på tidsbrist men när både jag och ni vet att jag sitter i bilen och leker med telefonen flera timmar om dagen så vore ju det dumt.

Sammanfattning om vad som hänt fram till igår.
 
Planering är A och O och det har jag ju hållt på med sen jag va 18.. Nu är jag 26 :p
Det är min ekonomi som styrt mig samt att jag har haft ett eko i huvudet gällande mål med livet.


Sen så ska man även bestämma sig och hinna ångra sig ett x antal gånger också. Trodde det skulle bli Helsingborg (fråga mig inte varför, fick för mig att jag inte ville flytta till storstad, jag som mer än gärna hade flyttat till NewYork, allt eller inget som vanligt antar jag) men vad fan kan jag göra i en liiite större stad som inte är nästan lika möjligt här?! Och varför Göteborg när alla möjligheter är mkt större i Stockholm..
Har inte innan känt mig så här säker och trygg med mitt val.

Så jag har haft viljan och planerna hela tiden, men otillräcklig ekonomi och brist på mål med livet..
Nu har jag allt och framför allt drivkraften och hälsan att klara av allt vad det innebär med att ta ett så stort steg som detta.

Alla gör nog olika, vissa skaffar först jobb eller bostad och andra kanske först gör sig av med det man har innan man skaffar nytt. Jag har alltså inte skaffat jobb eller bostad i Stockholm och står utan lägenhet förhoppningsvis 1 aug (uppsägningstid till 1 sep)

Det va det som hände igår förresten, jag sa upp min lägenhet. Men trotts att jag står med hund och möbler utan lägenhet & jobb i aug så känner jag mig förvånandsvärt lugn. Kanske dels för att jag vet att jag kommer fixa jobb där uppe på en vecka (taxi) och att jag ändå utan jobb har inkomst. Och jag vet att det är svårt att få lägenhet i Stockholm, men det beror mkt på vilken typ av person man är och vad man har för krav. Att det numera är jätte vanligt att folk söker inneboende MED djur är ju inte bara jätte positivt, det är avgörande.


Detta va framtills igår, nu är närmsta framtiden väldigt spännande.


Håll i er...

2012-05-15 ♥ 14:33:08

Ni vet det där med att flytta till Helsingborg i december som jag snackat om.. Det blir inte riktigt så..

Jag flyttar till Stockholm :D Och mina kära underbara vänner, det är bestämt nu, det har varit bestämt länge men inte till hundra. Va tvungen att komma fram till vad jag exakt vill göra med mitt liv och nu vet jag och då är det Stockholm som gäller.

Sen kan ju inget va hundra bestämt innan man sagt upp sin lägenhet ;)
Detta är inte som alla andra gånger och det tror jag ni är medvetna om...

Sommaren blir den bästa för vet ni vaaad.. Håll i er sommarlovslediga och mammalediga vänner (och ni  som jobbar också såklart) Jag är nästan jobbledig :D Lite zontaxi en helg då och då är ju dock självklart :)

Kan inte bli bättre, tackvare Akassan är ekonomin nästan oförändrad :) så ist för några veckors semester får jag 8 veckor och typ samma inkomst! Hur otroligt är inte det egentligen.... haha!

Vad ska vi göra 1 Juni?? Någon?? Skojar.. jag ska säkert städa och göra sånt jag inte hinner göra nu i veckorna :p

Nu lite mat, sen jobb..

Sen att jag får tillbaka typ femhundratusenmiljoner på skatten är ju också roligt :)

Min Dröm

2012-05-12 ♥ 17:56:39


Jag vill inte bara jobba på ett ställe som detta, jag vill äga ett ställe som detta och det kommer jag göra om.. hmm.. var ska vi säga.. deadline... ska ju först fixa utbildning/lärlingsplats, erfarenhet och sånt, sen genomföra och fixa massa och ja... 6 år borde väl va jävligt rimligt..

Fast jag ska inte sälja särskillt mycket choklad.. inte särskillt mycket grejer över disk överhuvudtaget faktiskt, men två cafebord och en och en annan godbit kan jag väl sträcka mig till ;)


Det där med att ta tag i saker...

2012-05-04 ♥ 20:37:42

Det va ju påsk.. För ett tag sedan ;)
Figurer och lock i marsipan :)
Haha att jag inte tog kort på kaninen innan jag kapade hans tänder,
han såg grymt efterbliven ut kan jag lova!!

*Saab 96 convertible*

2012-05-03 ♥ 13:05:05


*

*

*


En födelsedags present till min mammas sambo!
Jag är jävligt nöjd och mest nöjd med hans reaktion faktiskt.


Från och med nu är jag förevigt trogen till Ballinas sockerpasta.
Den spricker aldrig och smakar godast och är lättats att arbeta med.
Den är överlägsen.


Jag har tre tårtbeställningar!! :D 
Mina första och självklart alla samma månad,
blir mkt tårta denna månaden.

Mimmi pigg, Hanna Montana och en bilskrots-tårta 

Sjukt kul!!


RSS 2.0