Nu somnar jag snart med datorn i mitt knä...

2011-06-30 ♥ 01:55:27

Jag är inte riktigt lika dutig längre. Vi ville komma bort från alla turister så tog en spårvagn ut från själva centrum. Vi hoppade av och började gå, vi hamnade i ett riktigt läskigt kvarter. Lär va sådär riktigt vacker på ett häftigt sätt där på dagen.

Typ sånt där rikt område med massa stora hus men järnstaket och stora grindar. Och riktigt små smala gator. Tänk er nu att alla människor i dom husen dog och att ingen längre tog hand om husen eller trädgårdarn, typ att liksom hela kvarteret växte igen, och gatorna blev fulla med ogräs och massa hål i asfalten..

Där gick vid runt 23.30 inatt ;) Jag ber om ursäkt för det. Prag är faktiskt ingen farlig stad,väldigt låg brottslighet, bara lite tjuvar här och där. 

Vi gick förbi denna extremt höga radiomast som jag tror det va, såg ut som dom då och då totalt ångrat sig vad gällande arkitekturen och helt bytt stil. Sen kom det någon annan konstig människa och byggde gigantiskt stora bebisar som ska föreställa att krypa upp för denna extremt höga mast (i även olika färger)ay

Sen drack vi varsin redbullvodka i en liten lokal pub med underbar stämning. Typ vi tre och 8 st från prag samt typ 4 hundar som trillade in en efter den andra. Sen skilldes vi åt. Jag och molly tog taxi hem och luke gick til en bar gaybar ;)

Barcrawl i Praha (utalas Praaahhhhhhhaaa)

2011-06-29 ♥ 18:20:45



Det hela började med att jag träffade Smurfguy när jag satte mig i baren på vårt hostel och bestälde en öl och hon placerar två framför min.. Happy hour. Vad gör du? Sitter ensam med två öl eller ger den ena till killen breve?


Zlatan va självklart med oss hela kvällen.
Strax där på kom även även newyork och beardguy och gjorde oss sällskap (Jag är sweden)
Notera att denna bilen är från senare på kvällen :p
Newyork tog oss med på barcrawl.



Det va lite konstigt att sitta och röka och dricka öl i en källare i en kyrka.
Men vi vande oss och jag träffade Marlee (Molly) och luke.

Det va ju faktiskt gratis alkohol

Långa sugrör verkade va någon typ av grej..


Sen liksom vet jag inte riktigt varför jag tog detta fotot.
Skorna va iaf omtalade. Men ingen vet vem Zlatan är...


lalalal

2011-06-29 ♥ 14:54:12

Så mycket att göra så lite tid, har redan visat min nya vän efter mindre än 24 timmar att jag är väldigt tidsoptimistisk. Vi åker till budapest i övermorgon och bor på ett jätte coolt hostel tillsammans.
Hon reser också själv men i sex hela månader!! Från austalien är hon :)
Kommer bilder från igårkväll senare.. måste dra (Zlatan va med)

Löjligt men man fick inte röka i parken där jag åt mina 4 chickennuggets :p

2011-06-28 ♥ 20:38:20


Vi börjar med Zlatan som här är med mig på Karlsbron, fin bro :p


Det är på såna här ställen jag lovat att inte gå ;)


Jag har kommit på att det blir inga metros, bussar eller spårvagnar för min del, här är det att gå som gäller och med dessa skor på fötterna vore det pinsamt att åka buss. Dom är rätt fula överlag, bigfoot javist! Men satan underbara gotex skor elle va det heter (inhandlades till min, beccas och astrids seriösta vandring till keb i kiruna m.m)

inte många bilder nu jag vet, för har inte tid.. Umgåtts med 4 andra som också reser ensamma, den ena skulle tyvärr vidare ikväll. Men den andra har tvingat med mig på barrunda.

Ska möta honom här utanför.. oj nu :p


Mosaic House

2011-06-28 ♥ 17:41:46


Jag blev MYCKET överraska då han öppnade dörren till mitt rum.
Vi är 15 tjejer som sover här inne (i 15 sängar)
Vi är alltså 15 st som delar på detta badrum med 4 duschar och 4 toaletter.
Och dom små duschrummen är jätte fräsha.
Hela jävla detta stället är sjukt fräsch! Är detta ett hostel?
Sitter i ett allrum nu och spanar på folk som går förbi, snart dags att fixa sällskap till kvällen kanske.

Zlatan och jag va på stadsvandring tidigare idag, skriver mer om det sen och kommer såklart bilder. Jag gick fan i tre hela timmar!!! Sett en stor del av Prag redan faktiskt.

Fan va chill jag har det. Och bäst av allt.. än så länge saknar jag inte sällskap :)
Fast jo, två gånger har det hänt. Igår på tåget till Düsseldorf för va så jävla kissig och orkade inte tränga mig förbi folket med väskan. Lite sen också då jag inte fattade ett skit tyska så jag inte fattade var jag skulle hitta mitt tåg. Stod ju bara de gick till warazawa elle va det heter. Inte fattade jag att det va ett lååångt tåg som under natten delade sig och så for tre vagnar åt ena hållet, två åt något annat osv.


Jag åker inte ensam på min resa

2011-06-28 ♥ 17:22:58


Jag och Zlatan åker tåg


Sover i världens minsta hytt med 6 "sängar" trippelvåningssängar..
Sköna sängkläder, men det svänger och låter en hel del när man åker tåg alltså.
Jag hade köpt öronproppar i silicon och det va ett underbart köp.
Tror vi bestämde oss för att sova vid tolv tiden och när jag väl somnade så sov jag helt oväntat till 9.30!!
Trotts att jag sov hela flygresan!
Riktigt skön resa faktiskt.


På tågstationen i Düsseldorf.. Tåget är sent!

2011-06-27 ♥ 22:25:00

Tågjävel.. inte så utomlands längre!! 45m sent!!
Nu har jag iaf sällskap av en 50 årig man som kan ett ord på eng - SMOKE :p han dricker öl och röker cigarr. Vi träffades vid tavlan då vi skulle lista ut vilken vagn vi ska sitta i för att inte hamna i fel del av europa. Han pratade med mig på Tyska och jag med han på svenska och på något sätt förstod vi varann.. Så nu sitter vi här breve varann på en bänk och vinkar åt dom andra tågen som kör förbi och ibland säger han saker på tyska. Lite tekenspråk har vi lyckats med. Det är hårt att ligga ner på bänken och han låtsas att hans resväska är en sån som trollkarlar har och så gör han sådär ni vet med fingret -JAG HAR EN IDE. och så tar han fram olika saker från sin väska, varje gång kollar han i fel fack och gör roliga miner då han märker det är fel... senast tog han upp en uppblåsbar kudde han tyckte jag skulle ha :p
Han kan tyvärr inte schak för då hade vi spelat de nu på min dator, nu lutade han sig över och låtsas läsa det jag skriver.. Han e skit rolig. HAHA
FAN att han inte spelar schack, vilken grej det hade varit liksom :D
Tågjävel.. inte så utomlands längre!! Blir 45minuter sent!!

Nu har jag iaf sällskap av en 50 årig man som kan ett ord på eng - SMOKE :p han dricker öl och röker cigarr. Vi träffades vid tavlan då vi skulle lista ut vilken vagn vi ska sitta i för att inte hamna i fel del av europa. Han pratade med mig på Tyska och jag med han på svenska och jag har ingen aning om vi pratade om samma sak, men antagligen. 

Vi hade sällskap till vår plattform. Så nu sitter vi här breve varann på en bänk och vinkar åt dom andra tågen som kör förbi och ibland säger han saker på tyska. Typ bara vi här, klockan är nu nämre 22.30 Lite tekenspråk har vi lyckats med. Jag försökte lägga min ner på bänken men det va för hårt vilket jag visade med flummig teckenspråk.

Han är jätte rolig, han låtsas att hans resväska är en sån som trollkarlar har och så gör han sådär ni vet med fingret Jag har en ide!! Så tar han fram olika saker från sin väska, varje gång kollar han i fel fack och gör roliga miner då han märker det är fel... Det började med ölen, senast tog han upp en uppblåsbar kudde han tyckte jag skulle ha :p 

Vi skålar, jag me mitt vatten och han med sin öl. Jag sa att det va vodka vi skrattade men han va tvungen att lukta, haha vatten!

Han kan tyvärr inte schak för då hade vi spelat de nu på min dator, nu lutade han sig över och låtsas läsa det jag skriver.. Han e skit rolig. HAHA
FAN att han inte spelar schack, vilken grej det hade varit liksom :D

Om man skulle ta och plugga lite pragiska för jag fattar fan ingenting här, vill inte va lika lost i Prag

2011-06-27 ♥ 20:34:35

Jo jag trodde som sagt att detta skulle va en by/stad mindre än karlskrona.. Malmö? Njaaa tydligen gånger två alltså typ som göteborg. Nästan 600 000 invånare. Tänk så fel man kan ha. Vadå? Har ni hört talas om Düsseldorf eller??

Jag sitter på starbucks nu, det känns utomlandsligt.

Vet några som kommer bli väldigt glada efter följande text. Seeer ni.. jag kan ta hand om mig själv och ni behöver inte va oroliga!!!!
Efter att suttit en stund på pizzerian började en av dom där prata med mig och bjöd mig på öl och massa. Mycket givande konversation INTE Alltid kul att försöka föra en dialog med någon som inte kan Engelska. Iaf så va dom hela högen från Iran :p Och jävligt trevliga faktiskt!!

Han tyckte iaf att vi skulle ta bussen till ett ställe för han tyckte det va jätte synd jag va här och inte ens fick se något av staden. Och vist, hur farligt är det att ta bussen till ett ställe bland folk och så? Nej precis. Men dels pga språket kändes det bara jobbigt. Jävla utlänningar till att inte kunna ta ett nej alltså. Men samtidigt så nej, jag hade liksom snackat med honom i typ en timme och viste inget om honom så nej. (Jag, Cicci och Elin fick oss en läxa när vi va i Italien för måånga år sedan, så det sitter fortfarande djupt kvar)

Men slutade iaf med att jag tackade så jätte mycket för mig och gick därifrån och utan svårigheter hittade jag till tågstationen.. det är dock här inne jag inte hittar! 

Jag planerar att gå vilse varje dag

2011-06-27 ♥ 18:30:00

Det tog med buss och tåg från flyget till Düsseldorf typ 1½ timme. Kostade 20 kr för kom aldrig någon tåg nisse, så pengarna jag förlorade på min solspray som jag fick lov att slänga på flygplatsen i växjö, fick jag igen pga en lat tågnisse. (Varför hade jag sprayen i handbagaget?)
Jag trodde düsseldorf skulle va någon liten by med hus med höga tak och små gator. Ne det är ju värsta stora storstaden?! Malmö? Liten prick på kartan betyder alltså inte liten by, man lär sig något varje dag! På denna resa lär jag lära mig något nytt varje timme.
Vet inte var jag är nu heller faktiskt. Vet att jag sitter på en liiiten pizzeria där det inte är något folk typ... letade efter en sån så därför jag inte vet var jag är. Vet nog iaf i vilken riktning jag ska gå sen ;)
Varför kan man inte tyska?? Då hade han killen och jag iaf förstått något av det vi sa till varann. Jag pratade eng och han pratade tyska medans vi båda såg ut som frågetecken. Fick iaf världens godaste pizza med svamp och salami :) (Han viste inte va "Ham" va)
Det tog med buss och tåg från flyget till Düsseldorf typ 1½ timme. Kostade 20 kr för kom aldrig någon tåg nisse, så pengarna jag förlorade på min solspray som jag fick lov att slänga på flygplatsen i växjö, fick jag igen pga en lat tågnisse. (Varför hade jag sprayen i handbagaget?)
Jag trodde düsseldorf skulle va någon liten by med hus med höga tak och små gator. Ne det är ju värsta stora storstaden?! Malmö? Liten prick på kartan betyder alltså inte liten by, man lär sig något varje dag! På denna resa lär jag lära mig något nytt varje timme.
Vet inte var jag är nu heller faktiskt. Vet att jag sitter på en liiiten pizzeria där det inte är något folk typ... letade efter en sån så därför jag inte vet var jag är. Vet nog iaf i vilken riktning jag ska gå sen ;)
Varför kan man inte tyska?? Då hade han killen och jag iaf förstått något av det vi sa till varann. Jag pratade eng och han pratade tyska medans vi båda såg ut som frågetecken. Fick iaf världens godaste pizza med svamp och salami :) (Han viste inte va "Ham" va)

Just nu är jag i Aldekerk?

2011-06-27 ♥ 16:37:00

Just nu är jag i Aldekerk
Vad spännande det är att sitta på ett tåg och inte veta om man är framme om 5 min eller 1 timme. Åkte buss från Weese flygplats till Weese tågstation, det kom ett tåg och jag hoppade på. Hann inte tänka så mycket och inte såg jag någon biljettautomat så här sitter jag nu, vet inte när jag är framme i düsseldorf, vet inte vad det kostar och vet egentligen inte alls var jag är :p Jag vet dock att jag redan åkt 20 min och det har inte kommit någon tågnisse :)
Buss från flygplatsen till düsseldorf kostar typ 100 kr, den gick 15.30 jag kom ut 15.35... Taxi kostar 1000-1300?! "Det är mycket pengar" sa jag till tjejen i infodisken. Det tyckte hon också...
Vad spännande det är att sitta på ett tåg och inte veta om man är framme om 5 min eller 1 timme. Åkte buss från Weese flygplats till Weese tågstation, det kom ett tåg och jag hoppade på. Hann inte tänka så mycket och inte såg jag någon biljettautomat så här sitter jag nu, vet inte när jag är framme i düsseldorf, vet inte vad det kostar och vet egentligen inte alls var jag är :p Jag vet dock att jag redan åkt 20 min och det har inte kommit någon tågnisse :)

Buss från flygplatsen till düsseldorf kostar typ 100 kr, den gick 15.30 jag kom ut 15.35... Taxi kostar 1000-1300?! "Det är mycket pengar" sa jag till tjejen i infodisken. Det tyckte hon också...

Nu e det dags att stiga på.. Flyga själv har jag aldrig gjort...

2011-06-27 ♥ 13:17:23

Sitter nu på Småland airport och väntar på att få stiga på planet. 

Jag är bra snäll, bär med mig ett stort jävla kostaboda fat som väger flera kg. En kvinna framför mig såg att mitt handbagage va litet och hon hade gett sin mamma det i present och de vägde för mycket så hon fick inte ta med det. Så jag bär det till henne till Tyskland :p

Jag tror det är ett askfat? Stort som fan! 

När man är full lovar man konstiga roliga saker, kanske förstår ni vad efter ni läst min blogg några dagar :p

Dör vi har jag min nya fatkompis som knappt pratar varken eng eller svenska :p

Det hade varit bättre att fylla den 25 Juli i år faktiskt....

2011-06-25 ♥ 12:04:03

Hur i helvete ska jag hinna göra allt som ska göras innan klockan halv sju!? 
Jag brukar gilla när tiden går långsamt, men idag? Snälla stå still!!! Det är stressigt att fylla år när man inte har tid med det...





MIN VÄRSTA TAXIKÖRNING
Igår vid 17tiden hade jag den värsta körningen jag haft och antagligen någonsin kommer ha. Två så pass fulla 70åringar så dom inte kunde gå. (eller för den delen ens stå) Dom va alltså hyfsat klara i huvudet (För att va 70) Dom va så fulla som ni och jag varit ibland men deras ålder gjorde nog att det slog rätt hårt mot deras balanssinne.

Va iaf en trevlig färd från rödeby till björkholmen då jag o gubben snackade en hel del om bilar och dialekter (?)

Men iaf skulle ringt polisen då den ena låg på gatan medans jag försökte tvinga kärringen ut från bilen.. Gubbjävlen tyckte han skulle ta sig ut själv från bilen så han ramlade och blev liggandes. Han gjorde ett tappert försök att ta sig upp, vilket som såg ut som att han inte ens försökte. Jag gjorde ett ännu bättre försök med att hjälpa honom, vilket som såg ut som att jag inte ens försökte.

Han skulle klara sig själv sa han! Men han låg kvar där och sprattlad som en jävla fisk.. Funderade en stund på att hjälpa honom först och ta henne sen, men naaa lät han ligga kvar. Kunde inte riskera att hon också skulle försöka ta sig ut själv. Efter ett bra tag lyckades han faktiskt rulla runt och ta sig upp och sätta sig mot bilen.

"Människan" som vägrade hoppa ur bilen fick jag nog av så bokstavligen drog ut henne ur bilen. Detta efter jag dessutom gett henne en jävla utskällning.

Öppnar dörren som inte gick in i deras hus utan in till deras tomt där dom hade en sån där lååång trappa med låga trappsteg. Hon försökte hålla sig fast i allt vi passerade och efter att kommit TVÅ METER tyckte hon att hon skulle sätta sig ner och när någon som inte själv knappt kan stå vill sätta sig ner, hur håller man emot då? Efter att jag skrikit på henne en stund, pratat med henne som om hon vore förståndshandikapad och frågat henne om hon ville åka ner till polisstationen så gick hon fortfarande inte med på att hjälpa till att resa på sig!!!

Jag ställde mig på hennes fötter tog tag i hennes armar och lutade mig bak så jag fick uppe henne. Nu va jag väldigt arg (argare) tog tag i henne la hennes arm runt min nacke, höll i båda hennes armar och hon hade inget val annat än att röra på benen, gjorde hon inte det så hjälpte jag henne med ett knä i hennes knäveck. 

Jag fick ta in henne i huset, hjälpa henne me skor och jacka och satte henne i soffan vid tvn. Och va väldigt tydlig med att hon inte fick försöka resa på sig. För jag ville inte hitta henne liggandes på golvet när jag kom tillbaka!! "Vill du bli liggandes på golvet" frågade jag henne, ne det ville hon inte och jag upplyste henne att jag skulle låta henne ligga där och hon gjorde något försök till att röra på sig!

Gubben hade varit värst någonsin om det inte vore för att jag hade börjat me henne.. Han va mycket lättare. Han skulle klara sig själv tyckte han när vi kom in i hallen, gjorde ett test med att släppa taget taget lite, fångade upp honom fort som fan. Ölen jag hade tagit i beslag ville han ha. Jag sa att jag kommer sätta honom i soffan och ölen i kylen och fick han att lova att inte röra den, han sa han kanske skulle spara den till nästa år...

Dom tyckte iaf att jag va en underbar människa som hade hjälpt dom (han tyckte det, hon pratade inte mer än nödvändigt, det vill säga "Jag vill inte" "Vill sitta ner" "aj" "åhh" "bla bla bbla" som en jävla bebis, men då och då faktiskt "Du är så snäll")

Han va imponerad och tacksam och tyckte att zontaxi hade så underbart snäll personal och bla bla bla. Jag ställde mig framför dom, gav dom ett pekande finger och sa "Ni rör er inte nu!! Sitt kvar!! Inte ens ett försök till att resa på er ska ni göra!! Ni ska sitta här nu några timmar och ta det jävligt lugnt" Fick dom till att nicka instämmande och lova på heder och samvete att sitta kvar.

Satte ölen i kylen, la nycklarna i hallen och gick därifrån...

Hoppas dom lever.....

Jobba jobba joOoObba (hipphipp)

2011-06-24 ♥ 15:05:42

Idag har tiden gått sådär underbart sakta. Suttit vid mitt vackra cafébord med solen i ryggen och gjort dekorationer till min tårta. Allt går enligt mitt tidshema och ser ut att lösa sig till det bästa. (nej jag har ingen balkong)

Ja de såklart, SJ (allas favoriter) hade sagt att jag kunde hämta ut mitt interrail kort nere i sj-butiken här då jag sa jag bara hade ett par minuters gång till tågstationen. Problemet när jag skulle hämta mitt kort va att det finns inga SJbutiken i HELA BLEKINGE?!?!

Jag va inte glad när jag ringde till SJ och ännu mindre glad när hon sa att närmst va att hämta det i hässleholm och tyckte att jag fick faktiskt köra dit?! Hon koppla mig vidare.. Borde inte växjö ha en sån butik frågade jag, jodå. Men den andra idioten tänkte inte alls på att kolla de när jag sa jag skulle flyga från växjö?

Jag va ganska arg på den stackars tjejen i telefonen som tillslut va den som hjälpte mej. Men alltid i slutet av samtalen med olika företags kundtjänst ber jag om ursäkt och säger att jag inte va arg på henne och sen snackar vi lite och så önskar vi varann trevlig midsommar, jul, helg osv. Jag brukar snacka massa skit med folk i kundtjänst ibland. Jag har varit telefonförsäljare och jag vet hur viktigt ett bra samtal respektive ett dåligt samtal är. Dom är ju också människor (inte nöten som tyckte jag skulle köra till hässleholm på midsommar elle min 25års dag... (Från karlskrona)


Brände sönder min damsugarslag igår med världensbästa strykjärn. (på riktigt, bättre får man leta efter, gamalt som gatan) Tejpade med maskeringstejp..

Hahahahha

2011-06-22 ♥ 13:36:44

Hur kunde jag glömma...

Gjorde bort mig som satan på komradion i helgen!!!

Jag satt och tänkte "stan" och sen tänker jag fel och säger  "Ledig i trossö, nej alltså... jag menar på trossö"
Och då när det va som mest att göra vilken som innebar att alla hörde detta, samt alla kunder i bilarna!!

Trevliga kollegor har man, men kom igen.. får nog ta o lyssna lite mindre på dom :p

Men vaxa båda benen utan resultat är väl rätt läckert?

2011-06-22 ♥ 13:32:14

Detta låter nog märkligt men jag kan säga att benen gör ondare (mer ont?) än armhålorna och bikinilinjen.

Sen kan jag säga att färdiga remsor inte fungerar, får raka benen iaf för, man skulle kunna säga att jag vaxat hela smalbenen elle vad det heter i onödan, men så e det inte för jag har ju lärt mig hur man gör.

Det är sånt där kladdigt varmt vax som gäller. Gick bättre på dom andra ställerna. Fast testade lite där längst upp ni vet var (alltså det som finns närmst navlen och jag säger bara en sak... över min döda kropp att jag någonsin kommer göra en såndär vaxning där man tar allt!!! Såååå jobbigt är det inte att raka sig...
När jag tänker efter så tar det 1-2 minuter för mig att raka båda benen och räcker 2-4 gånger i veckan så varför plåga sig själv var 5 vecka? Så måste man ju ändå gå med håriga ben i typ 1-2 veckor mellan för det måste växa ut till en viss längd?
Det enda jag tänker fortsätta med är bikinilinjen och under armarna för det va fan inte så farligt (konstigt nog)

Jaha.. Nu ska jag göra ett ärende sen hämta sugerpaste tillbehör i Nättraby sen få bort lite till lådor genom att sätta upp grejer i bokhyllan sen ev göra en grej med sugarpasten ;)

Kan väl inte va så svårt? Eller?

2011-06-22 ♥ 11:03:13

Nemen om man skulle ta och göra denna morgon till en mindre trevlig sådan?

Jag har iof väldigt lätt för det där med att raka benen m.m, tar några minuter bara. Tänker på dom stackars tjejer som står med raklöder, får prickar och gud vet allt, verkar omständigt iaf.

Men iaf så hade det väl varit skönt att slippa benen när man är borta? (Ja gud så skönt utan ben.) Inte rakat benen på någon vecka nu och så långt hår på benen har jag aldrig haft. HA. Ser lite roligt ut eftersom jag på större delen av benet har vitt hår men lite här och där svart :p
Jag pratar bara om nedre delen inte låren, slutade raka mina lår för några år sedan då jag ändå bara har tunnt vitt hår där och rakar man får man väl tillslut svart hår där. Det vill jag inte.. 

Så nu ska jag testa att vaxa, återkommer sen och berättar om hur det ändå slutade med att jag rakade benen.....


Ett helt inlägg om hår. Ber om ursäkt för det... gillar verkligen inte hår.

Om jag inte lycas nu förresten så tar jag även det i Prag. Ska slinga mitt hår där har jag kommit fram till. Tydligen väldigt billigt med sånt där :)

Justde

2011-06-21 ♥ 20:40:14

"Tågluff Europa" funkar nu :)

länken till tågluff inläggen funkar inte ;(

2011-06-21 ♥ 16:10:26

test

Uppdatering: Tog bara en timme att lista ut vad som va fel och jag vet inte vad det va jag listad ut :p
Nu bara att lägga in alla tågluffinlägg i rätt kategori men ska hämta paket på posten nu, beställt sugarpaste ;)

Ful är den och inte vet jag vad den gör för nytta

2011-06-21 ♥ 14:30:02

Tror jag e lite smartare nu än sist. Jag ersatte deras fula ikon med min egen osynliga vita fyrkant :p



Den passar inte riktigt in på min blogg

Edit: Nu vet jag... det är en länk till detta
---> http://cisis.blogg.se/index.rss


Jaha, då vad det bara de att denna design ska in på dom olika sidorna också. Där man kommenterar, där man kommer till olika arkiv och sen nåt annat jag inte vet...

Enklare dock.. bara att kopiera en massa och klistra in på rätt ställe

Typiskt

2011-06-21 ♥ 14:19:58

Nu syns min RSS ikon.Den tog evigheter sist att få bort och jag har ingen aning om hur jag gjorde

Bloggdesign (typ säkert 10 eller nåt)

2011-06-21 ♥ 12:00:33

Man kanske skulle ha lite mer färg på sin blogg!? 

Blir bra.. kommer bli bra.. 

Nu ska jag ut med min hund så fortsätter vi med bloggen sen

EN och den enda delen som verkligen är klar

2011-06-21 ♥ 01:23:09


Det går iaf frammåt.. Bara bott här i 1½ månad juuu (hmm)


"Borrelia och någon annan sjukdom, typ TBC eller något sånt"

2011-06-21 ♥ 01:07:28

När man va yngre pratade man bra mycket mer i telefon än vad man gör idag med sina vänner. 
Det är liksom korta samtal med snabb genomgång om läget. 

Pratat med Sofie i mer än två timmar nu. Finns ju massa man kan prata om, tex stelkramp och tbc, hur man får det, vad symtomen är och hur man blir frisk. Så lärt mig att stelkram är fan en fruktansvärd sjukdom man inte vill ha.


Man får tydligen inte TBC av fästingar..
Sofie har en teori om att fästingarna levde samtidigt som dinosaurierna.


Finns ingen som är roligare att prata i telefon med!!

St Christophers @ The Mosaic House

2011-06-20 ♥ 21:49:56

Då va det bokat.. 2 nätter på hostel i centrala prag! 150:- för båda nätterna!! Kan man ju leva med ;)
Vi är ju bara 26 st i samma rum :p Blev en sovsal för kvinnor för den va illigast. 

Nytt sedan 2010 och fått sjukt bra betyg på hostelworld så vi får väl se..

Jag börjar få lite sånadär tankar ni vet som tex Hur hittar jag från en flygplats mitt i ingenstans i tyskland till Köln och hur hittar jag tågstationen där och tågbyte, hur fan går det till? Och massa såna dryga tankar, fast vet ju att jag klarar allt utan problem ändå.. Alltid gjort kommer alltid göra! 

Kan ni förstå att jag åker iväg själv?? SJÄLV!!!
Så häftigt så det inte finns!

Snälla bli måndag nu!!!!!!!!!

Har för övrigt 6 timmar på mig att ta mej från flyget till tåget.. blir någon öl i närheten av tågstationen tror jag allt!

Roligt är att jag som aldrig dricker öl tydligen kommer göra det nu hela tiden.. Men det är ju gott med öl, så det blir väl det då antar jag.

Jag är som jag är, inte som jag inte är (Hmm)

2011-06-20 ♥ 11:49:23

Nu blevjag sådär osäker.. :S Ska jag verkligen inte ha med min kompakt kamera? Behöver ju aldrig ha båda på samma ställe och när jag är upp i bergen bland världens finaste natur ska jag verkligen sitta där med en digitalkamera då?? Vilken mardröm :S

Går ju ändå på hemförsäkringen om nåt skulle hända.. 

Sen att även ha en digitakamera är ju guld när man ska ut o springa på nätterna, till stranden m.m

Det blir båda (Varför växer min packning???)


Hmm... jag skulle vist måla ja...

Check

2011-06-20 ♥ 11:17:48

Att göra innan:

Vaccinera mig
Ta kopior på alla mina värdehandlinga
Skriva en telefonlista med viktiga nummer (spärrnr m.m)
Fota pass och lägga över på mailen
Föra över pengar till icabanken (gratis att använda utomlands)
Växla några hundra till Euro och några hundra till Koruna (tjeckiens valuta)
Köpa reselakan på stadium
Lägga in mina räkningar på swedbank
Köpa hundmat

Kommer säkert på mer under tiden jag målar för andra gången i hallen..
Japp en riktig hall trots 22 kvm

Planering är A och O

2011-06-20 ♥ 10:59:35

Skriver jag som inte ens vet var i Europa jag kommer befinna mig om 10 dagar...


Provpackning
I ryggsäcken :) Saknas bara ett reselakan, väger inget, tar ingen plats
199:- på stadium

Provpackning
Tygväskan..
En sådan som bara innehåller handduk, bikini och solkräm...
Finns ju aldrig något värdefullt i en sån väska..


Denna outfit känns ganska given.
Har en känsla av att jag kommer ha detta på mig 90% av resans gång ;)

Den enda jag INTE gör som man INTE ska är att ha hårspray i direkt solljus, rädd för att den ska expodera!!

2011-06-20 ♥ 00:42:27

Ni vet sånadära tripptrapptrull stolar.. en pall med en stege... Iaf så har jag köpt en tripptrapp stol på ikea och man skulle klistra på någon remsa med olika gör och gör inte. Typ ställ ej stolen sluttande, kan ej målas, gå inte från pall till pall osv..


Men jag gillade denna, man får helt enkelt INTE ramla!



Jag är aldrig överabitiös...

2011-06-19 ♥ 17:43:39

Haha ja jag har precis gjort en skiss till min tårta som jag ska göra till på lördag :p

Bombar min blogg...

2011-06-19 ♥ 14:22:24

Jag har kommit på vad jag ska göra för tårta till mina kära vänner på mitt födelsekalas. Den kommer bli sååå fin och förhoppningsvis god ;)

Utseendet är viktigast, det är de man ser först :p Men såklart rätt avgörande hur det smakar.

Mad season (2)

2011-06-19 ♥ 14:18:09

Det jobbigaste som finns är tiden innan man ska göra något jävligt kul (i nivå med resa) är inte att man längtar och att tiden går så långsamt.

Nej det är att jag är jätte rädd för att dö. Jag menar inte på resan eller så, jag menar innan eller på ditvägen med flyget. Alltid varit rädd på flygresan till mina resmål men aldrig därifrån. 

Jag går alltså seriöst runt och oroar mig för att dö innan, för vill inte missa min resa. Varit likadant alla gånger jag ska ut och resa. 

Så snälla denna veckan.. Gå fort!!

Får inte plats mycket i en sån inte ;)

2011-06-19 ♥ 14:10:50

Gjorde en provpackning här om dagen. Jag reser verkligen lätt. Jag hämtade ryggsäcken jag köpt från tradera och den va inte alls som jag tänkt mig.

Men jag fyller ju 25 på lördag, önskat mig pengar i så många år och det där med att inte lägga pengar på en ryggsäck är bara dumt, den gör en stor del av resans komfort. Så denna mamma lilla :)

Då är meningen att jag ska välja färg?!?!
Den ljusa är finast, men den mörka blir inte lika lätt smutig..
Jag som tycker det är jobbigt att köpa godis :(

Får väl köpa en annan om den inte är bra. Men 800-1000 kr för en ryggsäck neeeeee

2011-06-17 ♥ 14:10:21

Är föresten sjukt nyfiken för jag ska hämta min ryggsäck på okq8 i eftermiddag som jag köpt från Tradera. Ingen vanlig ryggsäck, lite annolunda sådär.. hehe. Lägger ut bilde sen :p

Beslutsångest över!!!!

2011-06-17 ♥ 14:04:09

Haft sån beslutsångest nu i veckor så jag känt för att typ döda mig själv. Och det vore ju dumt, för det vill jag ju inte.

Jag menar 20 dagar är inte lång tid och ska man få något utav sin resa bör man stanna 2-3 dagar minst på varje ställe. Och så finns det tusen ställen i Europa som jag vill till? 

Alla på alla forum säger att kroatien måste man till. Typ till stranden zrce på ön Pag. Men ne fy fan vad avtänd på den typen av ställen jag blev. Kollade på en video på Youtube... Tjejerna som festade loss där hade lika gärna kunnat stoppa in en dildo i munnen, det hade inte sett värre ut för det.

Jag vill till ställen som dubrovnik. Men Alla dessa ställen man så gärna vill till. Rom, Paris, Kroatien dom har jag kommit fram till att jag sparar (sparar hela frankrike för den delen, tågen är överbokade och priserna skyhöga trotts IR-kort.

Ja menar är ju inte sista gången jag ska ut och resa. Jag ska väl åka iväg på massa romantiska weekends och charters med min framtida kärlek så varför åka till dom ställerna nu?

Jag ska åka dit jag aldrig hade valt att åka på weekend eller semester pga att så många andra ställen kommer högre upp på listan. Och just dom ställerna är mer backpackiga.. Och säkert minst om inte mer underbara.

Men Amsterdam? Har man något där att göra överhuvudtaget om man inte är intresserad av att sätta på horor och röka på? Vad finns det där för ensamma mej liksom? Och sen har man ju inte lust att träffa massa höga jävla dryga människor om man inte är hög själv!!

Fjällräven

2011-06-16 ♥ 18:19:57


Fast det blev denna. Nu har jag bara prövet den i typ 3 minuter men kan nog redan nu rek den ;) Och med tanke på märket ändå rätt billigt 149:- Man hade ju inte blivit förvånad om den kostat 249:- ellre 299:-

Ja tack!!!!!!!!!!

2011-06-16 ♥ 03:52:26



Hittade denna i stan i den cykel affären vid bokia, men fanns bara i typ svart.. Hittat den i denna färg nu på naturkompaniet.se 

Perfekt!!!!

Låter som en plan

2011-06-16 ♥ 03:46:00


Perfekt!!!!!!!!!!!Bankkort, körkort och större delen av kontanterna här ja... Klippte lite i mina jeansshorts

Pass och InterRail-kortet får man väl ha i en sån där snygg hänga-runt-halsen-under-tröjan-grej. Sen någon typ av vanlig väska el magväska att ha mindre delan av kontanterna i, kamera, mobil och sånt. Den stora väskan inlåst i värdeskåp på de hostel man bor på.

...

2011-06-15 ♥ 14:11:29



"Endast idioter behöver ordning, ett geni behärskar kaos"




Allt man behöver + bikini och några kläder kanske ;)

2011-06-15 ♥ 01:18:43



Mini-PC Packard Bell 950:- (Begagnad)
Mp3 spelare 199:-
Digitalkamera 359:-
Mobil 199:-
kontantkort 50:-

1750:-

Ska fixa ett webbhotel så om jag blir av med allt så finns mina bilder kvar.
För aldrig i livet jag tar med mig min kompaktkamera eller min mobil och framför allt inget jävla abonnemang!! Datorn är ett måste, boka tågbiljetter, leta efter hostels medans man har tråkigt på tåget. Skriva dagbok (blogg) Gratis wifi har dom lite här och där :D

Beslutsångest!!!!!!!!

2011-06-14 ♥ 01:55:33

Såhär skulle jag vilja resa

Dusseldorf - Prag - Budapest - Belgrad - Split - Rom - Nice - Paris - Amsterdam - Berlin - köpenhamn

Men............

Problemet? För många ställen och framför allt för många storstäder. Tydligen ska man begränsa sig till 5 ställen... Och vill man inte till såna där mysiga, charmiga lustiga ställen egentligen?

Spara weekend ställerna till just weekends? Bort med Paris och Rom?

Prag - Budapest - Belgrad - Inget italien???? :( - Nice - Amsterdam - Berlin...

Hmm.. Prag - Belgrad - tåg och båt från belgrad till italien och lift sig upp genom italien för att få se landet? JAG SKOJAR!! 

Kanske ska jag helt enkelt börja i Prag och se vart vinden för mej

Ojoj

2011-06-13 ♥ 19:13:23



Jaha.... jaja.... hmm.... okey!!

Otroligt!!!!!!

2011-06-13 ♥ 19:04:08

Haft fjärilar i magen hela dagen! Jag ska fan ut i Europa helt jävla själv i nämre tre veckor!! Känns helt overkligt och underbart och allt sånt som det känns när man ska utomlands men plus ännu mer.

Och var ska jag?! Jag vet inte.. Vet jag ska till prag och stanna där så länge jag känner för det och sen? Ja vem vet vad som händer i prag och i vilken riktning jag hoppar på nästa tåg!

Har inte varit utomlands sen jag o Karin pluggade i Barcelona för typ 5 år sedan.



Varför fundera mera? Funderat så det räcker och blir över!!

2011-06-13 ♥ 13:36:37

Nemeeeen oj ;)

Den 27 juni går det vist ett flyg från växjö till dusseldorf som jag kan råkat boka, sen som jag förstår det har jag tydligen också bokat en liggplats i en 6bäddskupe på ett natttåg mellan köln och prag den 27 juni klockan 22.02

Sen då? Stanna i prag några dagar sen tåget vidare mot budapest eller Belgrad antar jag.

*

Köpt ett Interrailkort som innebär att jag har 10 resedagar på 22 dagar

Efter 19.00 om tågresan varar till minst 04.00 räknas resdagen som en dag, det innebär att min resa köln 11.06.27 22.02 - prag 11.06.28 10.57 hamnar på enbart 28e juni och om jag reser mer den 28 juni så räknas allt detta som en resdag. Helt förstårlig va? Om jag förstått det rätt...

Det är tråkigt att maskeringstejpa.. ingen spänning i det inte... men jo, jag tror nog jag tejpar!!

2011-06-07 ♥ 12:31:42

Varit duktig idag (som jag egentligen alltid är) Vaknade och tog mig upp från sängen redan strax innan sju och begav mig ner i tvättstugan. För att sedan flytta bilen nämre porten och bära upp alla lådor jag hade i bilen, ner med massa skit som skulle slängas och så lyckades jag få parkeringsböter.....

Parkeringsböter? 300 kr!!! För att jag stod "parkerad" i fel färdriktning. Jag orkade inte vända bilen, vilken idiot man är ibland. 

Men jag tänkte att om jag inte röker på två dagar samt att jag inte köper något onödigt och inte heller någon färdigmat nu närmsta dagarna så sparar jag in dom pengarna igen. 


Förra veckan skulle jag börja måla hyllorna i mitt köksskåp men öppnade färgburken och det va GUL FÄRG!!?? Vem fan målar hyllorna i köksskåpet gula?! Så åkte tillbaka med färger idag och dom fixade det utan problem. Grön skulle det ju va!! ;)

söndagens första och sista timmar består alltid av jobb! man skulle kunna säga att jag jobbar två gånger varje söndag men att jag ändå ar ledig hela söndagarna

2011-06-05 ♥ 20:28:07

Det finns massor med saker man kan göra en söndagseftermiddag innan man börjar jobba vid 22. Ta med sig hunden till kontoret för att äta pizza med patrik och kolla på bilar som kör snabbt på en sån oval bilbana är bara en sak av många! Att va på jobbet när man inte jobbar är grymt underskattat! (det vi kollar på heter typ nascar elle nåt)

Klockan är inte min vän!

2011-06-03 ♥ 14:30:50

Hmm... nu när jag kollar på klockan så inser jag att jag har ju inte alls så mycket tid på mig som jag trodde!

Jag önskar jag inte kunde klockan

Bara så där liksom!!

2011-06-03 ♥ 14:26:48

Jag har verkligen inget vettigt att säga

Varför jag skriver?

Jag har skrivit det förut och skriver det igen, när man säger att man inte har något att säga så säger man ju faktiskt något...

Legat i gräset som jag inte tål på stumholmen och ätit mat. Snart ska jag åka till barnens lekland och leka med mina arbetskompisar.. Orkar man stanna till godisregnet?

Sen är det lite sådär lagom festligt med några kollegor...

Det är något fel på mig

2011-06-01 ♥ 17:44:33

Idag när jag letade fram alla gömmor med mina kläder blev jag minst sagt chockad. Skulle sortera vad jag skulle skänka och behålla.

När jag va färdig stod jag bara och kollade på berget av kläder. Det va orimmligt mycket kläder. Har antagligen inte slängt ett klädesplagg på 7 år!!

6 st fullproppade såna stora blåa ikeabags  och två stora svarta sopsäckar fyllde jag med kläder.


Jag kunde först inte fatta hur det va möjligt att jag lyckats samla på mig alla dom kläderna, men så tänkte jag efter lite. För tidigare idag på mitt rum......

Hittade en svart klänning jag inte använder och inte heller kommer använda, men jag sparade den ändå, för vet ni varför!? Vet ni vad jag tänkte?! "Kan ju va bra att ha till nästa begravning"

Så aaaa neee det där berget.. inte längre så orimmligt!

Nu ska jag iaf antagligen inte direkt börja måla utan göra något annat först. Som tex äta lite mer glass och spana vidare på bluebox.se

RSS 2.0