Jävla marsipan!!

2012-04-19 ♥ 14:39:20

Jag ska gå tillbaka till att använda sugarpaste (Karin: Sockerpasta) Marsipan är så jävla osmidigt och fult är det också. Sugarpaste (Karin: Sockerpasta) är mkt bättre ;) synd på smaken dock.

Marsipan och jag va inte gjorda för varann helt enkelt så ska nog hålla mig till sugarpaste (Karin: Sockerpasta)

Känns som jag i mina ögon misslyckas med alla tårtor eftersom jag hela tiden testar nya saker och så fort något fungerar ska jag testa nåt annat. Fjärilarna jag gjorde i mörk choklad va jätte fina så nu bara för det kan jag inte ha fjärilar i mörk choklad på denna tårtan, ne då måste jag ge mig på vit choklad som är mkt svårare :S

Fortfarande inte lagt upp bilder på påsktårtan.. den blev sjukt cool :)

BTW (back to work?)

Smaken va också bra faktiskt, chokladbotten med mintchokladfluff och kessela vanilj

2012-04-03 ♥ 20:16:24

Ganska kul grej.. Jag sitter alltid och studerar mina kollegor när dom smakar tårtan.. (hehe) Jag liksom är aldrig nöjd med resultatet och det är svårt att va det när man strävar efter perfekt och bäst vilket jag i detta ämne inte kan/kommer bli.. Men ändå! Så ja jag är mkt självkritiskt och förklarade för någon månad sen att vädigt god och sjukt fin/häftig räcker inte.. Det ska va ett tydligt spontant "bästa tårtan jag nåååågonsin smakat" och "Det är den finaste tårta jag sett" Jag fick nåt i stil med det sistnämnda av en kollega igår och den segergesten jag gjorde där ni.. ;)

Blir en vår/påsk tårta nu på torsdag eller fredag :) Därav chokladstaketet jag skriver om här lite längre ner..

My Little Pony

2012-04-03 ♥ 20:05:02

Jag tar alla tillfällen i akt.. Så när en kollega som har massa hästar och sånt ska sluta då passar man på att baka en tårta till henne ;) Mina kollegor äter tårta rätt mkt oftare än vad man bukar göra och självklart blir det i intervaler.. blir nog tex två st denna veckan :p

Jag har svikit min kära sugarpaste (översättning till Karin: Sockerpasta) Tror jag har gått över till marsipan och stannar... lättare att få tag på och det är fan godare alltså.. Det är prinssestårtor jag hatar inte marsipan i rätt omgivning..


Den är fin :)

Allt är marsipan :) Kom på att det innebär ju att man kan äta sakerna utan att dö av sockerhjärtestillestånd som man får av SP

Jag ska göra ett chokladstaket till min nästa tårta..

2012-04-03 ♥ 19:54:34

Sitter och gör lite forskning i att smälta och dekorera med choklad. 
Ja.. hur svårt kan det va? Man smälter chokladen och sen gör man vad man ska..

Ne tydligen inte (allt ska va så avancerat det bara kan bli)
Man måste temperera chokladen och här är då en video på 8 minuter hur man bär sig åt ;)


Det har något att göra med att kristallerna i chokladen ska fixa till sig i ett "fast" mönster....
Vad händer annars?
"Om man smälter choklad och låter den svalna utan att ha bearbetat den kommer kristallerna att anta en lös struktur och chokladen blir matt och kladdig."

Och vad händer om?
~ "Den tempererade sa ett tydligt "knäck!" när man bet i den. Den inte va lika mjölig."

ett tydligt "knäck".. knäck? Känns som ett mkt märkligt ord att beskriva det med..

Jaja, finns iaf en annan metod till temperering som jag hittade, (den andra är nog lite mer av en proffsmetod och när man arbetar med stora mängder)

Detta ska man alltså alltid göra när man vill använda smält choklad till något
(inte när man ska ha i det i recept osv såklart)
1.Smält 2/3 av chokladen över vattenbad,
(det är väldigt viktigt att inte en enda droppe vatten kommer i kontakt med chokladen. Om det skulle hända.. gör om, gör rätt)
2.Ta bort skålen från värmen och börja röra ordentligt med en sked och börja röra i den övriga chokladen, bit efter bit. Lägg inte i en ny bit fören den andra är helt smält.
3.Så fortsätter man med detta tills den choklad man lägger i inte smälter. Man värmer absolut inte upp att igen för att smälta den biten som inte ville hänga med, den äter man upp.
Färdigt


RSS 2.0